Cégvezető torkát vágta át a német kannibál rendőr

2013.11.29. 15:00

Letartóztattak egy német rendőrt, aki megölt, feldarabolt, majd kertjében elásott egy férfit, akivel az interneten, egy kannibalizmussal foglalkozó chatszobában ismerkedett meg. Az áldozat a jelek szerint minderre önként vállalkozott - közölte pénteken a drezdai rendőrség.

A gyanúsítottat szerdán vették őrizetbe a munkahelyén, a rendőrök ezután átkutatták volt kollégájuk drezdai házát, ahol a kertben több helyen is elásott testrészekre bukkantak. A gyilkosságot nagyjából egy hónappal azután követte el a gyanúsított, hogy megismerkedett áldozatával az interneten.

Maik Malinda, a rendőrség egyik nyomozója elmondta, hogy a gyilkos és áldozata telefonon is beszéltek egymással, miután a chatoldalon, emailen keresztül és SMS-ben is rengeteget leveleztek vágyaikról. "Az áldozat fiatalkora óta arról fantáziált, hogy valaki megöli és eszik belőle" - mondta Dieter Kroll, Drezda rendőrfőnöke.

A férfi november 4-én utazott Drezdába, hogy személyesen is találkozzon későbbi gyilkosával. A tettes elvitte házába, itt egy késsel elvágta az áldozat torkát, ezután feldarabolta a holttestet és elásta a kertben. A férfi eltűnését egy héttel később jelentették kollégái.

A feltételezett elkövető jelenleg is őrizetben van, a nyomozók szerint a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben azonban nincs konkrét bizonyíték arra, hogy evett volna áldozatából.

A hatóságok beszámolója szerint az 55 éves gyanúsított a drezdai rendőrség bűnügyi osztályának technikai szakértőjeként dolgozott, az áldozat pedig egy 59 éves hannoveri cégvezető volt. A rendőrség az ügyet gyilkosságként kezeli.

Az eset Armin Meiwes, a "rotenburgi kannibál" ügyét idézte, aki ugyancsak az interneten keresztül ismerkedett meg áldozatával. A férfi hirdetésében nem titkolta, hogy milyen cselekedet elkövetésére keres magának társat. A véres, több órára elnyújtott agóniát a tettes filmre vette: áldozatát feldarabolta, a hús egy részét pedig műanyag zacskókban a mélyhűtőben tárolta. A hatóságok 2006 májusában életfogytiglani börtönre ítélték Meiwest.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport