Végig kellett néznie egy 16 évesnek az ikertestvére halálát

2013.12.18. 23:03

Meghalt egy 16 éves brit fiatal egy ausztriai sípályán, amikor őt és apját, valamint síoktatójukat egy lavina temette maga alá – írja a Daily Mail. A Tirol és Voralberg határán, Innsbrucktól mintegy 120 kilométerre lévő Lech am Arlberg-i síparadicsomban történt tragédiának szemtanúja volt a 16 éves áldozat ikertestvére.

Az életben maradt fiú előbb egyedül próbálta segíteni a hó alá került társain, de végül egy mentőcsapatnak sikerült kiásnia őket. A fiú sokkos állapotba került.

A cikk szerint az 51 éves apát súlyos, míg az oktatót könnyebb sérülésekkel sikerült kimenteni a hó alól. A fiúknak volt egy lánytestvérük, róla a cikk szerint semmit nem lehet tudni.

A baleset ugyanazon a sípályán történt, amelyen tavaly februárban a holland Friso herceget is elsodorta egy lavina. Ő súlyos agykárosodást szenvedett, másfél évig tartották mesterséges kómában, végül idén augusztusban halt meg.

A cikk szerint egyébként a baleset idején a legkisebb kockázatot jelentő 1-es fokozatú lavinafigyelmeztetés volt a sípályán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport