Beton ömlött a metró irányítótermébe

2014.01.23. 20:30 Módosítva: 2014.01.23. 21:15

Nemcsak a budapesti kék metró szokott lerohadni: csütörtök délután London legforgalmasabb földalatti vasútvonala, a Victoria Line is hosszú időre megbénult a Warren Street és Brixton között, írja a Metro című londoni lap.

A közelben egy új állomást építő melósok munkagépei ugyanis véletlenül rossz helyre tették le a cementet és a vizet, így a lávaként csordogáló, folyékony beton egyenesen a Victoria Line egyik irányítótermébe szivárgott, tönkretéve az ottani berendezéseket.

Ez nem a BKV, ez a TfL

A Transport for London, azaz a londoni tömegközlekedési vállalat nem győzött Twitterén elnézést kérni az utasoktól. Alternatív útvonalként a Northern és a Bakerloo vonalakat, illetve a metrópótló buszt javasolták a Victoria helyett. A megfelelő irányba közlekedő buszokon egyébként ingyenesen utazhattak a Victoria vonalra jeggyel rendelkező utasok.

A délutáni csúcsidőszakban történt baleset több tízezer londoni utazási terveit húzta keresztül, és kényszerítette őket alternatív útvonal keresésére. Aki nem bosszankodott a Twitteren, az így humorizált:

"Az vesse rájuk az első követ, aki még nem árasztotta el a munkahelyét gyorsbetonnal."

Meg így:

"Ha valamit elrontasz, rontsd el igazán."

De ez is fergeteges:

"Amikor azt mondtam, fixáld a beállításokat, nem erre gondoltam!"

A Victoria érintett szakasza csütörtökön üzemzárásig már egészen biztosan nem lesz használható, a pénteki üzemről viszont még egyelőre nincs hír.