18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így alázzák a rendőrök a tüntetőt

2014.01.23. 18:55 Módosítva: 2014.01.23. 20:07

A több napja tartó zavargások során nyilvánosságra került több olyan videó, amelyekből kiderül, hogy sem a zavargók, sem a rohamrendőrök nem bántak kesztyűs kézzel egymással. Csütörtök délután jelent meg egy felvétel, amelyen az egyenruhások egy meztelen férfin röhögnek és vegzálják. Elvezetik a rendőrbuszhoz, majd letessékelik a hóba, körülállják, káromkodások és különféle gyalázások közben baltát nyomnak a kezébe és fényképezik, majd egy tockos kíséretében visszazavarják a rendőrbuszba. A meztelen férfi testén jól láthatóak az ütésnyomok.

Meztelen tüntető férfit vegzál a rendőrség

Az elmúlt napok összecsapásaiban több száz tüntető és rendőr sérült meg. A hivatalos adatok szerint mára már 5 halottja van a zavargásoknak. A tüntetések során 42 újságírót vertek meg, akik ráadásul „Press“ feliratú pólót és sisakot viseltek. A Chesno ukrán civil szervezet egy látványos infografikán szedte össze, hogy a Kijevben tudósító újságírók mitől és hol sérültek meg.

SWAT attacking people in Ukraine!

A fenti videón a tüntetők  és az ukrán rohamrendőrök összecsapása látható.

Frissítés: Az orosz állami tévé szerint a fenti videón vegzált férfi visszatért tüntetni a Majdanra. Már orvosi ellátást is kapott. 

Az ukrán tüntetőkkel nem szimpatizáló Vesti ukrán rendőrségi forrásai szerint a férfira már több napja vadásztak a rendőrök, mivel szerintük ő volt a legpontosabb Molotov-koktél dobáló tüntető. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport