Levágott füllel került elő az ukrán ellenzéki

2014.01.31. 06:43 Módosítva: 2014.01.31. 06:53

Előkerült az ukrán ellenzék egy hete nyomtalanul eltűnt egyik vezetője, Dmitrij Bulatov. A férfiról közzétett képeken az látszik, hogy arca csupa vér, mély vágások vannak a fején és a kezén, hiányzik az egyik füle, testén pedig súlyos bántalmazás nyomai láthatók. A férfi azt mondta: elrablói durván megverték, megkínozták, majd egyik fülét levágták. 

Bulatovot egy héttel ezelőtt rabolták el Kijevben. Mindvégig egy vaksötét helyiségben tartották fogva, napfényt nem látott, az első napokban enni sem kapott, kínozták, megpróbálták megvakítani.

"Megfeszítettek, átlyukasztották a fülemet, vagdosták az arcomat. A testemen ép hely nem maradt. Mindig bekötötték a szememet, ezért nem láttam, hogy kik kínoztak engem, de az emberrablók orosz akcentussal beszéltek" - mondta Bulatov, a Avtomajdan nevű ellenzéki csoport egyik vezetője. Az emberrablók szöggel átlyukasztották a tenyerét és levágták az egyik fülét.

1391126295-6244-izbityiy-bulatov
Fotó: TCH

Figyelem!

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Az ellenzéki aktivista közölte, hogy egy hét kínzás után kivitték egy erdőbe, ahol kidobták egy autóból. A férfi csütörtök este elbotorkált a legközelebbi faluhoz, a Kijev mellett Visenkibe, ahol egy helybéli beengedte házába, megetette. Bulatov telefonon értesítette társait.

A férfit egy közeli magánkórházba szállították, agyrázkódást állapítottak meg nála, de nincs életveszélyben. Az éjszaka meglátogatta Vitalij Klicsko, az Ütés (Udar) ellenzéki párt vezetője is. Bulatov azt ígérte, hogy később részletesen elmondja, mi történt vele.  

Az Avtomajdan a kijevi kormányellenes tüntetések egyik meghatározó civil csoportja, amely autós tüntetőkből szerveződött, és főként Kijeven kívül, elsősorban Viktor Janukovics mezsihirjai rezidenciája elé szervez megmozdulásokat. A konvojban közlekedést tiltó jogszabályt a kormányoldal nyilvánvalóan ellenük hozta.