Újabb nyom az alpesi családgyilkosság ügyében

2014.02.18. 12:33

Letartóztattak egy férfit a két évvel ezelőtti, titokzatos francia alpokbeli családgyilkosság ügyében, írja a BBC. A brutális gyilkosság áldozata egy iraki származású brit család három tagja és egy véletlenül arra járó biciklis volt. A család két kislánya túlélte a leszámolást.

alpsmurder

A most őrizetbe vett 48 éves férfit azután fogta el a francia rendőrség, hogy tavaly novemberben közzétettek egy fantomképet egy motorosról, aki az események idején a közelben járt. A férfi a franciaországi Haute-Savoie régióból származik.

Korábban az egyik áldozat, Saad al-Hili fivérét, Zaid al-Hilit gyanúsította azzal a rendőrség, hogy megölette gazdag testvérét. Őt azonban idén januárban bizonyítékok hiányában szabadon engedték. A francia rendőrség – amellyel a brit hatóságok közösen dolgoznak az ügyön – továbbra is úgy véli, Zaid állhat a gyilkosságok mögött.

Az áldozat és négy évvel idősebb bátyja az örökségen veszett össze. A tét az iraki származású család 825 ezer fontot – mintegy 300 millió forintot – érő angliai ingatlana, ahol 2003-as haláig édesanyjuk, majd Saad és családja lakott. A fivérek – miután édesapjuk is meghalt – felerészt voltak a ház örökösei, ám Zaid szerint öccse 2011-től igyekezett kiszorítani őt a vagyonból.

A szövevényes, számtalan összeesküvés-elméletet generáló ügyön összesen száz rendőr dolgozik Franciaországban és Nagy-Britanniában. Eddig mintegy 800 embert hallgattak ki a gyilkossággal összefüggésben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport