no

Atommeghajtású tengaralttjárót szerelt, belehalt

2014.03.09. 09:25

Egy indiai hajóépítő munkás meghalt, három társa pedig megsebesült szombaton egy atommeghajtású tengeralattjáró építése során bekövetkezett balesetben, írja az MTI. A Mumbai közelében lévő Visákhápatnam hajógyárában a tengeralattjáró hidraulikus tartályának nyomását tesztelték, amikor a tartály fedelét a túlnyomás lepattintotta, és az rázuhant a munkásokra.

Negyedszer arat a halál az indiai hadiflottánál

A mostani volt idén a harmadik olyan halálos baleset, amely az indiai haditengerészetet érintette. Pénteken szintén egy hajógyárban történt katasztrófa: egy indiai tengerésztiszt halt meg egy gázszivárgás során egy új romboló építése során.

Február utolsó napjaiban Mumbai partjaitól 40-50 kilométerre a felújítása utáni próbaúton lévő, szovjet gyártmányú, Szindhuratna nevű, háromezer tonnás tengeralattjáróban keletkezett sűrű füst, emiatt hét tengerész eszméletét vesztette, két tisztet epdig már csak holtan találtak meg, mire a hajó partot ért. 

Tavaly augusztusban a Szindhuraksak nevű tengeralattjáró süllyedt el a mumbai kikötőben, miután robbanás történt rajta. A legénység mind a 18 tagja meghalt. A 16 éves, orosz gyártmányú hajó szintén nem sokkal korábban tért vissza Oroszországból, ahol átfogó vizsgálaton és felújításon ment keresztül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport