Meggyilkolták az ukrán Jobb Szektor egyik vezetőjét

2014.03.25. 07:14

Meggyilkolták a Jobb Szektor nevű ukrajnai ultranacionalista szervezet egyik vezetőjét – jelentette kedd reggel az ukrán médiára hivatkozva az MTI.

Olekszandr Muzicskót a nyugat-ukrajnai Rivnében ölték meg keddre virradóra. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint két autó elvágta a férfi autójának útját, a támadók saját autójukba tuszkolták a férfit. Olesz Donij parlamenti képviselő azt mondta, hogy a férfit később kidobták az autóból: kezét hátrabilincselték, és két lövést adtak le szíve tájékára. Más hírek szerint a férfit főbe lőtték.

Olekszandr Muzicsko a Viktor Janukovics államfő megbuktatásában tevékeny szerepet vállaló Jobb Szektor nyugat-ukrajnai „koordinátora” volt, és ragadványnevén, Szasko Bilijként ismerték Ukrajnában. A botrányos jelenetei miatt került az internetes portálok vezető híreibe. Egyszer fegyverrel, terepszínű ruhában jelent meg és tartott szónoklatot a rivnei megyei önkormányzat elnökségének ülésén, máskor pedig megütött egy rivnei ügyészt, azt vetve a szemére, hogy rosszul nyomoz egy meggyilkolt nő ügyében.

A férfi botrányos és félelemkeltő megnyilvánulásaival előszeretettel foglalkozott az orosz média, rajta mutatva be, hogy milyenek az ukrán radikálisok. 

Az orosz hatóságok nemzetközi körözést adtak ki Muzicsko és a Jobb Szektor más vezetői ellen a csecsenföldi háborúban való részvételük miatt. Muzicskót azzal vádolták, hogy több mint húsz orosz katonát ölt meg Észak-Kaukázusban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport