Újra jeleket küldött az eltűnt maláj repülő

2014.04.09. 09:41

Az egy hónapja eltűnt malajziai utasszállító repülőgép után kutató hajók újra ismétlődő jeleket észleltek két alkalommal is annak a helynek a közelében, ahol napok óta keresik a feltehetően tengerbe zuhant gépet - írja az MTI.

Kedd este és szerdára virradóra több mint öt percig, majd hét percig tartó jelsorozatot rögzített az az amerikai berendezés, amelyet az Ocean Shield ausztrál hadihajó húz maga után. A víz alatti lokátorok hasonló jeleket érzékeltek vasárnap is két alkalommal az ausztráliai Perth várostól mintegy 2200 kilométerre északnyugatra fekvő térségben.

Angus Houston, a kutatást koordináló ausztráliai központ vezetője közölte, hogy az előző jeladásokat megvizsgálták, és megállapították, hogy azok fekete dobozok által leadott jelek. Houston ezért bízik abban, hogy napokon belül rábukkannak a tengerfenéken nyugvó roncsokra.

A kutatásban részt vevő, de más területet pásztázó Haihszün 01 nevű kínai hajóról jelentették tisztségviselők, hogy egy repülőgépről úszó tárgyakat fedeztek fel az óceánon, éppen azon a területen, ahol az Ocean Shield észlelte a jeleket. A Haihszün 01 emiatt elindult erre a területre. A nevezett térségben tartózkodott már eddig is a Nanhajcsiu 115 nevű kínai mentőhajó és a 998-as számú kínai hadihajó.

A Boeingnek március 8-án veszett nyoma, miközben 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott. A hatóságok továbbra sem zárják ki, hogy műszaki hiba okozta a tragédiát, ugyanakkor úgy vélik, több jel arra utal, hogy az MH370-es járatot szándékosan téríthették el eredeti útvonalától több ezer kilométerrel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport