Kisiklott egy metró New Yorkban

2014.05.02. 20:16

Helyi idő szerint délelőtt 10:30-kor kisiklott a New York-i F-jelzésű metró két állomás között. A tűzoltók egyelőre 19 sérültről tudnak, közülük négyen lehetnek súlyos állapotban – írja a New York Times. A nyolckocsis szerelvény Queens városrész alatt haladt.

New York-i idő szerint 12:15-re (magyar idő szerint 18:15-re) az összes utast, a New York Post szerint több mint ezer embert felkísértek a felszínre az alagúton keresztül. Azért ragadtak ilyen sokan a föld alatt, mert áramtalanítani kellett az alagutat, nehogy megrázza a kiszálló utasokat a harmadik sín. Emiatt viszont a föld alá szorult még két szerelvény, amik a kisiklott metró mögött haladtak.

Wall Street Journalnek nyilatkozó egyik utas szerint volt olyan metrókocsi, ami, miután megállt a szerelvény, egészen megdőlt. Az első és az utolsó kocsi viszont egyáltalán ki sem siklott.

Még nem lehet tudni, mi okozta a balesetet, de a nyilatkozó utasok mind azt mondják, hogy erős csattanást hallottak közvetlenül azelőtt, hogy a szerelvény kisiklott és megállt. Van olyan utas is, aki úgy érezte, túl gyorsan mennek. A New York Times szerint a kisiklással járó hangos dörgést még a felszínen is hallották.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport