14 emberbe csapott villám a kaliforniai strandon

Independent
2014.07.28. 09:45

Egyetlen délután tizennégy emberbe csapott villám Kaliforniában. Az egyikük, egy húszéves fiú meghalt – írja az AP hírügynökség. 13 embert a Venice Beach nevű strand és sétálóutcán, egy 57 éves férfit pedig egy golfpályán ért a villámcsapás. A húszéves férfi, aki belehalt a balesetbe, Venice Beachen strandolt. Összesen kilenc embert kellett kórházba szállítani, közülük egyvalaki még most is kritikus állapotban van.

Egy férfit a mentők arccal lefelé fordulva, a vízfenéken találtak meg. Egy strandoló futott bele, aki épp azért ment be a vízbe, hogy segítsen a vízimentőknek megtalálni az úszót. Róla ekkorra már kiderült, hogy eltűnt. Mikor kihozták a partra, először helyben próbálták meg újraéleszteni, aztán elvitte őt a vízimentők autója.

Egy másik strandolót röplabdázás közben érte a villámcsapás. „Olyan érzés volt, mintha valaki hátulról fejbeütne. Végigfutott a testem jobb oldalán, és görcsbe rándította a combomat. Lezuhantam a földre” – mondta az egyik helyi tévéadónak.

A hatóságok szerint a többi kórházba szállított embert nem érte komolyabb baj, inkább csak felzaklatta őket a villámcsapás. Kalifornia déli részén elég ritkák a nyári viharok, most mégis több komolyabb vihar is végigsöpört az államon. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport