Lövöldözésbe torkollt a pedofil utáni hajsza

2014.07.28. 23:05

Két szövetségi rendőrbíró és egy rendőrnyomozó is megsebesült hétfőn New Yorkban, amikor megpróbáltak őrizetbe venni egy gyerekmolesztálásért körözött férfit, írja az MTI. A lövöldözésben a gyanúsított, Charles Richard Mozdir meghalt.

A 32 éves Mozdirt 14 év alatti gyerekek sérelmére elkövetett ötrendbeli fajtalankodással vádolták, a vád szerint egy hétéves kisfiút molesztált, akinek a felügyeletét rábízták a szülei, egy baráti pár. A rendőrök gyerekpornográfiát találtak Mozdir mobiltelefonján és a számítógépén. A vádak között szerepelt az is, hogy megpróbált megakadályozni egy tanút a vallomástételben.

Mozdir ellen 2012. június 15-én adtak ki egymillió dolláros elfogató parancsot, miután nem jelent meg a San Diegó-i bírósági tárgyalásán. Előzőleg úgy került szabadlábra, hogy kifizette a 250 ezer dolláros óvadékot. Georgiában, Kaliforniában és Mexikóban is körözték.

Az esettel vasárnap este a CNN bűnügyi műsora is foglalkozott, a rendőrök egy nézőtől kaptak tippet Mozdir hollétével kapcsolatban.

A CNN szerint a lövöldözés helyszíne Greenwich Village volt, egy trafik, ahol Mozdir dolgozott. Mozdir szobatársa korábban azt mondta a rendőröknek, hogy a férfinak két fegyvere is volt, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli saját magát és az áldozat apját is.

William Bratton New York-i rendőrfőnök és Bill da Blasio polgármester közös sajtóértekezleten jelentette be, hogy a sebesültek nincsenek életveszélyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport