Sárlavina zúdult egy olasz ünnepségre

2014.08.03. 11:03

Négy ember életét veszítette, húszan megsérültek az északkelet-olaszországi Veneto tartományban, amikor szombat késő éjszaka Treviso közelében egy sárlavina elsodorta egy helyi ünnepség részvevőit – írja az MTI. Refrontolo településen több százan vettek részt az ünnepségen, amelyet egy nagy sátorban rendeztek meg.

Másfél óra heves esőzés után egy domboldal megcsúszott, és a vizes iszapáradat a közeli, megáradt Lierza patakig sodorta a sátort. A helyszínre siető mentők beszámolója szerint országút és mező helyett egy méternél is magasabban hömpölygő vízfolyamot láttak. Sok embert a közeli fák tetejéről szedtek le, ide menekültek az ár elől.

"A tragédia kiszámíthatatlan volt. Szabályos vízbomba zúdult az ünnepre" – közölte a venetói polgári védelem vezetője. Hozzátette, hogy a mentési munkák hajnalig folytak, négy sérültnek súlyos az állapota, eltűntek nincsenek.

A rendkívüli rossz időben Veneto tartományban hét földcsuszamlás szigetelt el településeket és utakat. Luca Zaia tartományi elnök vasárnap katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Venetót.

Heves viharok sújtották Szardínia szigetét és az északnyugati Lombardiát és Piemontét, ahol hetek óta csapadékos a nyár. Esik Itália középső részén is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport