Robbanástól összedőlt egy lakóház Franciaországban

2014.08.31. 13:16

Feltehetően gázrobbanás miatt összedőlt egy négyemeletes ház vasárnap reggel a Párizs közeli Rosny-sous-Boisban. Ketten meghaltak, négyen életveszélyes sérüléseket szenvedtek és több mint tíz ember eltűnt, írja az MTI.

A balesetben a tűzoltók szerint egy 8 éves gyerek és egy 80 éves nő életét vesztette, a ház 11 lakóját, köztük öt gyermeket még mindig keresnek a romok alatt.

Tizenkét sérültet már sikerült kihozni a romok alól, közülük négy állapota életveszélyes - mondta Philippe Gally, az érintett Seine-Saint-Denis megye prefektusa.

A helyszínre érkező Bernard Cazeneuve belügyminiszter szerint feltehetően gázszivárgás okozta a robbanást, de mindenkit óvatosságra intett, mert jelenleg semmi biztosat nem tudni a robbanás okáról.

A tűzoltók arra számítanak, hogy a következő 12-24 órában még életben találnak meg a romok alatt rekedt embereket. A hat felnőttet és öt gyermeket kutyákkal keresik.

A reggel nyolc körül történt robbanás hosszában kettévágta a négyemeletes épületet. A környéken lakók elmondták, hogy a szomszédos házak is beleremegtek a robbanásba, ami hatalmas pánikot okozott a településen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport