Megint együtt a szexbotrányba keveredett szamárpár

2014.09.25. 17:47

Egy petíció hétezer aláírója és csaknem tízezer internetező fogta pártját egyszamárpárnak, amelyet egy konzervatív városi tisztségviselő javaslatára különítettek el egy lengyel állatkertben, mert nyilvánosan párzottak. Napoleon és Antosia már ismét egy karámban van.

antosia
Fotó: zoo.poznan.pl

A tíz éve együtt élő szamárpárt néhány állatkertbe látogató anya panaszolta be, akiket felbosszantott, hogy a gyerekeik láthatják, amint az állatok párosodnak. Egy konzervatív városi hivatalnok, Lydia Dudziak erre meggyőzte a poznani állatkert igazgatóját, hogy különítse el a szamarakat.

Az állatkert vezetője csütörtökön elismerte, hogy hibát követett el, amikor ezt megtette, és közölte, hogy a szamarak már újra közös karámban vannak.

Traumát is okozhatott a meggondolatlan döntés

Az évtizedes románc megszakítása pár nap alatt az egész lengyel sajtót bejárta, csaknem hétezren írták alá a petíciót, és tízezren lájkolták azt a két rajongói oldalt, amely a szamarak pártját fogta.

Az ügyben megkérdezett szakértők úgy vélték, hogy az elkülönítés traumát okozhat az állatoknak, a megszólaló politikusok pedig - még Dudziak pártjából is - abszurdnak bélyegezték az állatok nemek szerinti elkülönítését.

Napoleon és Antosia az együtt töltött tíz év alatt hat utódot nemzett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport