Pusztít az eső Franciaországban

2014.11.05. 14:30

Egy ember meghalt, több települést ki kellett üríteni a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások miatt Franciaország délkeleti részén – írta az MTI.

Az áldozat egy 32 éves nő volt, akit Sant-Blaise-ben temetett maga alá a földcsuszamlás. Két tucat rendőr és tűzoltó próbálta meg kimenteni, ám nem jártak sikerrel.

A hétfő óta tartó esőzések miatt fenyegető földcsuszamlástól tartva Avignonban két kempinget kiürítettek szerda reggelre, a várostól északra pedig három falut teljesen kiürítették kedden este a tűzoltók.

A Lyon környéki Ardeche megyében 6 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás, a nizzai repülőteret kedden este két órára le kellett zárni a tengerből kicsapódó és a leszállópályákat elborító kavicsok miatt, a francia Riviérán keleti-nyugati irányban haladó A8-as autópályát pedig középen gyakorlatilag kettévágta a sártenger. Szerdára helyreállt a légi és a gépkocsi-közlekedés is.

Nizzában a part menti sétányok kedd este teljesen megközelíthetetlenek voltak a víz és a sár miatt, a part menti szakaszon több mint három méteres hullámok csaptak fel, mintegy 86 középület került víz alá, a helyszíni tudósítások jelentős károkról számoltak be.

A francia meteorológiai szolgálat szerda délelőtt feloldotta a három napja érvényben lévő riasztást, miután az esőfelhők elhagyták a déli-franciaországi vidéket, öt megyében azonban további áradásokra lehet még számítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport