Nyolc embert öltek meg egy érettségi banketten

2014.11.25. 22:09

Nyolc embert lőttek agyon ismeretlen fegyveresek egy érettségi banketten Salvador nyugati részén, írja az MTI. A helyi szövetségi ügyészség szerint a fegyveresek éjfél körül gépkarabélyokkal és pisztolyokkal nyitottak tüzet az ünneplők 15-20 tagjára, akik közül hét férfi még a helyszínen életét vesztette, egy nő pedig a kórházba szállítását követően halt bele sérüléseibe.

A mészárlás a Csendes-óceán partján, Acajutla városában történt, ahol egy 15 éves lányt ünnepelt családja és barátai, amiért elvégezte a középiskola alsó tagozatát. Az ünnepelt nem sérült meg a támadásban, amiből a rendőrség arra következtetett, hogy a célpont a parti egy másik résztvevője lehetett, viszont továbbra sem tudják, mi állhatott pontosan a támadás hátterében.

A Salvadori Köztársaság egyébként a világ egyik legveszélyesebb országa, ahol 100 ezer lakosra több mint 40 gyilkosság jut. Ezek zömét szervezett bűnözői csoportok közötti bandaháborúkban követik el. Hasonló a helyzet a régió több országában, például a szomszédos Hondurasban is, ahol nemrég meggyilkolták az ország szépségkirálynőjét is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport