Kilépett a rendőrségtől Darren Wilson

K EPA20141127008
2014.11.30. 07:54

Azonnali hatállyal kilépett a rendőrség kötelékéből szombaton az a fehér rendőr, aki augusztusban a Missouri állambeli Fergusonban agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tizenévest, ami zavargásokat váltott ki a településen és tüntetéseket országszerte, írja az MTI.

Darren Wilson a St.Louis Post-Dispatch című lappal közölte, hogy saját szabad akaratából hagyja ott a rendőrséget, miután a rendőrőrsén fenyegetéseket kaptak alkalmazása miatt.

"Nem hagyhatom, hogy valaki más kerüljön bajba miattam" - közölte Wilson. Elmondása szerint a rendőrségen közölték vele, hogy további szolgálata veszélybe sodorja a helyi lakókat és a fergusoni rendőröket. A 28 éves Wilson hozzátette, hogy lemondásával meg akarta várni a vádesküdtszék döntését.

Darren Wilson augusztus 9-én lőtte le egy dulakodás közben a 18 éves afroamerikai Michael Brownt. Az illetékes vádesküdtszék hétfőn úgy döntött, nem indokolt a vádemelés Wilson ellen, majd zavargások robbantak ki Fergusonban, tüntetések voltak sok amerikai városban.

A történtek óta Wilson bujkált, féltve az életét, és csak a vádesküdtszék döntése után, három hónap elmúltával szólalt meg az ABC News hírcsatornának adott interjúban. Azt mondta, hogy tiszta a lelkiismerete, és tudja, hogy helyesen cselekedett, amikor fegyvert rántott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport