Jövő héten is megjelenik a Charlie Hebdo, 1 millió példányban

2015.01.08. 13:50
„Nem győzhet az őrület", jövő szerdán is megjelenik a Charlie Hebdo – jelentette be a megtámadott lap szerkesztője. Könnyeivel küszködve mondta el, hogy a lap megmaradt tagjai külső helyszínen, bánattal és félelemmel telve is meg fogják csinálni. A szokásos 60 ezer helyett 1 millió példányt adnak ki.

Könnyeivel küszködve nyilatkozott a francia közszolgálati rádiónak a Charlie Hebdo egyik szerkesztője, aki bejelentette, hogy jövő héten is megjelenik a lap. 

Patrick Pelloux azt mondta a France Internek: „Folytatjuk, a szerkesztőség úgy döntött, hogy jövő szerdán is megjelenik a lap. Mindannyian egyetértettünk ezzel."


Patrick Pelloux : "Hier matin, je devais être à... by franceinter

Pelloux szerint hamarosan összeülnek a szerkesztőség megmaradt tagjai. „Nagyon nehéz, mindannyian szenvedünk, de bánattal és félelemmel telve is meg fogjuk csinálni, mert nem győzhet ez az őrület" – mondta szipogva a szerkesztő. A Charlie Hebdo elleni támadásban 12-en haltak meg, köztük a lap főszerkesztője és több vezető karikaturistája.

1 millió példány

Richard Malka, a Charlie Hebdo jogi képviselője bejelentette, hogy a szokásos 60 ezer helyett 1 millió példányban fog megjelenni az újság. A helyzetre tekintettel viszont rövidebb lesz a lap, a szokásos 16 helyett 8 oldalas. 

Az ügyvéd azt mondta, hogy az újság él a Canal+ és a Le Monde által felajánlott segítséggel, a lap szerkesztői pedig a Libération című lap székhelyén készítik az újságot.

A párizsi támadásról írt cikkeinket, az eseményeket és az eddig ismert információkat itt olvashatja összegyűjtve:

A merénylők utáni hajszát ide kattintva követhetik.

Megszólalt a karikaturista, aki beengedte a fegyvereseket, akik állítólag először rossz címre mentek. Azt is elmondta, hogy öt percig tartott a mészárlás, a fegyveresek az al-Kaidát emlegették>>>

A támadás végrehajtásából az látszott, hogy profi, hidegvérű gyilkosok támadtak. Pontosan céloztak, az apróságokra is figyeltek>>>