Erre egyik trainspotter sem számított

2015.03.16. 17:57

Két fiatal fiú meghalt, kettő pedig súlyosan megsérült egy brutális balesetben szombat délután Kentucky-ban. A tizenéves fiúk a fékezés minden látható jele nékül hajtottak be kocsijukkal egy 100 vagonból álló tehervonat elé, amely perceken keresztül tolta még maga előtt a porrá zúzott autót, írja az ABC News. Az elmúlt hetekben ez már a negyedik hasonló baleset volt Amerikában.

Valamilyen különös okból a vonatot több vonatrajongó és filmezte épp, amikor a baleset történt, így több nézőpontból is készült felvétel az ütközésről. A felvételek tanúsága szerint a vonat hangosan és többször is az autóra dudált, ám annak a sofőrje - aki egyébként túlélte a balesetet - ezt vagy nem vette észre, vagy nem érdekelte.

Az egyik videón egészen közelről látszik a gázolás:

Vonatbaleset Kentuckyban

A két áldozat 16 illetve 19 éves volt. Az autóban ülők mind burmai menekültek voltak, akiket a városban a gimnázium focicsapatában nyújtott teljesítményükért ismertek. Ezen a másik videón az látszik nagyon jól, hogy a vonat milyen sokáig tolta maga előtt az autót, mielőtt sikerült megállnia: 

Halálos vonatbaleset

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport