18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nyilvános a rendőrségi felvétel a dallasi mentálisan beteg férfi lelövéséről

2015.03.17. 18:54

Kedden nyilvánosságra hozták azt a rendőrségi felvételt, melyen a dallasi Jason Harrisonra leadott lövések láthatók. Az eset még tavaly júniusban történt, a járőrök szerint a mentális problémákkal küzdő férfi egy csavarhúzóval fenyegető mozdulatokat tett feléjük, ezért használták a fegyverüket.

A rendőröket Harrison anyja hívta ki, hogy segítsenek kórházba vinni fiát. A felvételen hallható, ahogy azt mondja nekik, hogy fia teljesen kezelhetetlen, és beszél arról is, hogy a férfi bipoláris zavarral küzd és skizofrén. A járőrök ezután többször megkérik harmincnyolc éves Harrisont, hogy tegye le a csavarhúzot, majd néhány másodperccel később több lövést is leadnak. 

Rendőrségi felvétel (2014.06.14.)

A férfi nem sokkal később meghalt, az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított, ez azóta is tart. Közleményük szerint a felvétel bizonyítja, hogy indokolt volt a fegyver használata. 

Harrison testvére keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, elfogadhatatlan, ahogy Dallasban bánnak a mentális problémákkal küzdő emberekkel. Szerinte a rendőrök egyértelműen túlreagálták a helyzetet. 

A férfire korábban többször kihívta már a rendőröket a család, anyja szeretett volna állandó felügyeletet kérni rá, de azt senki nem gondolta, hogy veszélyt jelentene más emberekre. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport