Lövöldözés egy milánói bíróságon: 4 halott

2015.04.09. 11:55 Módosítva: 2015.04.09. 14:20

Egy férfi tüzet nyitott egy milánói bíróságon csütörtökön reggel, adta hírül a Telegraph. A rendőrség információi szerint legalább egy ember meghalt, és kettő megsebesült.

Az első hírek szerint az elkövető egy alperes lehetett, aki a tárgyalóteremben kezdett el lövöldözni. A lövések hangjai miatt pánik tört ki az épületben, amit később kiürítettek. A férfi még a helyszínen lehet, ezért a rendőrök átkutatják a bíróság épületét.

A Milano Repubblica értesülései szerint viszont két halott van, az egyikük egy bíró, a másik egy ügyvéd lehet. A lövöldözés 11 órakor történt, az emberek 4 vagy 5 lövést hallottak. Az elkövető Claudio Giardiello lehet, akinek szándékos csődokozás miatt kellett a bíróság elé állnia. A rendőrség egy öltönyt és nyakkendőt viselő férfit keres.

Frissítés: A Milano Repubblica úgy tudja, hogy a lövöldözésnek már 4 halálos áldozata és két sebesültje van. A harmadik áldozat a másik alperes volt, a negyedik holttesten viszont nem találtak külsérelmi nyomokat, a mentők szerint a pánik vagy betegség végezhetett vele.

Az 57 éves tettes egy órán keresztül bújkált a bíróság épületében, majd amikor kiürítették az épületet, kimenekült. Nem sokkal később a rendőrök elkapták a 30 km-re lévő Vimercatéban. Az egyelőre nem tisztázott, hogy tudott bejutni a fegyverrel az épületbe, mivel a bejáratnál mindenkit szigorúan átvizsgálnak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport