Vérfürdőbe torkollt a vajdasági lakodalom

2015.05.17. 13:49 Módosítva: 2015.05.17. 16:08

Hat emberrel végzett egy 55 éves férfi vasárnap délelőtt 10-kor egy szombati lakodalom másnapján, a szerb-magyar határhoz közel eső vajdasági Martonoson, közölte a szerb belügyminisztérium. A közlemény szerint a férfi egy vadászpuskából több lövést adott le a 25-74 éves áldozatokra, majd öngyilkos lett. 

A belügyi tárca értesülése szerint

megromlott családi viszonyok állhatnak a tragédia hátterében.

A Blic című szerb napilap viszont közlékenyebb volt a rendőrségnél: úgy tudják, a vőlegény apja ellenezte a fia esküvőjét, mert nem tetszett neki a 25 éves menyasszony. A szombati lakodalomban sokat ivott, vasárnap, a lakodalom után lelőtte a menyasszonyt és annak szüleit, valamint a saját feleségét és annak szüleit, végül öngyilkos lett. Fia nem tartózkodott a helyszínen a gyilkosság időpontjában.

A Magyar Szó Online szerint az 1960-ban született R. Š. volt a gyilkos: N. B.-vel (1990), S. B.-vel (1963), K. B.-vel (1972), R. Š.-sel (1968), J. T.-vel (1941) és B. T.-vel (1947), majd magával is végzett.

A Vajdaság Ma hírportál a keresztneveket is leírta, eszerint Rade Š. gyilkolta meg a menyét, B. Natáliát, annak szüleit, B. Sándort és B. Karolinát, saját feleségét, a fiatalok házasságát támogató Š. Rózsát, valamint az asszony szüleit, J. T.-t és B. T.-t.

A Kurir értesülése szerint az erősen ittas Rade Š. a fia esküvőjét követően, azért végzett a hat rokonával, mert nem tetszett neki a menye. A lap szerint a férfi előbb Martonoson ölt, itt lőtte le a menyasszonyt, a saját feleségét és annak szüleit, majd Oromra ment, ahol megölte nászait (azaz a menyasszony szüleit), és végül öngyilkos lett.

2013-ban is volt egy hasonló eset

Akkor 13 ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében, Velika Ivancán. A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédaira, megölt hat férfit, hat nőt és egy gyereket, majd megpróbálta megölni saját feleségét, és végezni akart önmagával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport