Kötelező lesz a védőszemüveg a kaliforniai pornósoknak

2015.05.28. 01:22

A kaliforniai munkavédelmi hatóságok egy 21 oldalas rendelettervezetet adtak ki arról, hogy milyen követelményeknek kell majd megfelelnie egy pornóforgatásnak ebben az államban - számolt be a Los Angeles Daily News. A tervezeten körülbelül öt éve dolgoznak, lassan elkészül, de a pornóiparban dolgozók szerint ha ebben a formában fogadják el, akkor a pornófilmek orvosi drámának fognak ezentúl tűnni.

Az előírás egyik részében az szerepel, hogy a munkaadónak kötelessége ellátni a meztelenül dolgozó pornóst a megfelelő munkavédelmi eszközökkel, ugyanúgy mint egy gyárban a gyári munkásokat szokták. Ez a pornósoknál például lehet az óvszer, gumikesztyű vagy védőszemüveg abban az esetben, ha a testnedvek a szembe kerülhetnek. 

"A védőfelszerelést akkor kell hordani, ha az alkalmazottat megvédi a fertőzések terjesztésére alkalmas testnedvek szembe, szájba, nyálkahártyára vagy nyílt sebbe kerülésétől" - fogalmaz a tervezet.

Tiltakoznak

Az LA Dailynek egy érdekvédelmi szervezet képviselője azt nyilatkozta, hogy ezek az új szabályozások orvosi használatra megfelelőek lennének, viszont teljesen életszerűtlenek és kivitelezhetetlenek a felnőttfilmek forgatásán, sőt még hollywoodi filmek esetében is. Szerintük ezekkel az intézkedésekkel teljesen ellehetetlenítik a pornózást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport