Öngyilkossággal fenyegetőző férfit lőttek agyon a rendőrök

2015.05.28. 23:46

Egy amerikai férfi, Justin Way május 11-én azt mondta a barátnőjének, hogy meg fogja ölni magát, majd egy késsel befeküdt az ágyukba. A barátnője, Kaitlyn Christine Lyons felhívta a rendőrséget, és arra kérte őket, jutassák kórházba Justint. A kiérkező rendőrök azonban agyonlőtték a feltehetően még az ágyban fekvő férfit, írja a Daily Beast.

Justin Way egy éppen felépülő alkoholista volt, aki már öt hete nem ivott, amikor elveszítette a munkáját, ezért megivott egy üveg vodkát és öngyilkossággal kezdett fenyegetőzni. Mivel Floridában egy szabály lehetővé teszi a mentális betegek akaratuk ellenére történő kezelését is bizonyos esetekben, a barátnője rendőrt hívott és abban reménykedett, hogy sikerül őt kórházba juttatni, mielőtt baj lesz.

Lyons, a barátnő nem érezte úgy, hogy az ő testi épsége fenyegetve lett volna, és a rendőröknek sem mondott olyat, hogy Way rátámadott. A kiérkező fegyveres rendőrök ennek ellenére agyonlőtték Wayt. Az első jelentésben az szerepelt, hogy a férfi rájuk támadt a késsel, ám ezt Way szülei szerint a szobában csak a matracon volt vér, sem a padlón, sem a falon nem volt nyoma, ami arra utal, hogy a fiuk ki sem kelt az ágyból.

A floridai rendőrség azt is elmagyarázta az áldozat szüleinek, hogy a legújabb öngyilkossági trend az, hogy az öngyilkossággal fenyegetőzők addig provokálják a rendőröket, amíg azok agyon nem lövik őket, és így tulajdonképpen az öngyilkosok elérik a céljukat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport