Szikla zuhant egy magyarra az osztrák motorversenyen, meghalt

2015.06.08. 12:17 Módosítva: 2015.06.08. 14:06

Szikla zuhant egy 29 éves magyar férfira az ausztriai Erzberg Rodeo motorversenyen, és súlyos sérüléseibe még a helyszínen belehalt, írja az MTI. Az osztrák hatóságok közlése szerint a férfira egy 1,4 méter hosszú, fél méter széles kődarab zuhant, amely háromszáz méterrel magasabbról gördült le a hegyoldalon.  
 

Erzberg Rodeo

A férfi segítőként vett részt az elmúlt hétvégén megrendezett alpesi motorversenyen. Vasárnap Eisenerz közelében, a verseny egyik meredek, erdős szakaszán állt másokkal együtt, hogy kötélkordonnal biztosítsák a terepet a motorosoknak.

Eközben indult meg a szikladarab a hegyoldalon. Az éppen az egyik versenyzőnek segítő magyar férfi társai vészkiáltása ellenére nem vette észre a háta mögül érkező szikladarabot, amely végül leterítette és olyan súlyosan megsebesítette, hogy még a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A verseny szervezői hétfőn azt közölték, hogy a tragikus baleset egy elzárt területen, távol a nézők számára kijelölt körzettől történt, ahol mindenki csak saját felelősségére tartózkodhatott, írja a Kronen Zeitung. A szervezők szerint az elsősegélynyújtás "optimális" volt, de a férfinak olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy a mentőhelikopter orvosa már csak a halál beálltát tudta megállapítani.   

Az Erzberg Rodeo versenyt 1995 óta évente rendezik meg a stájerországi Eisenerz környékén magasodó Erzberg hegyen. Európában az egyik legnagyobb extrém motorversenynek számít.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport