Katasztrófahelyzet egy Kijev melletti olajraktárban

2015.06.09. 10:44

Továbbterjedt a tűz a hétfőn kigyulladt, Kijev melletti olajraktárban. A hatóságok tűzoltó vonatszerelvényt küldtek a helyszínre, de a tüzet egyelőre így sem sikerült megfékezni, többen meghaltak és megsebesültek, írja az MTI. 

Viktorija Ruban, a vállalat szóvivője szerint öt dolgozó súlyosan megsérült, közülük egy a kórházba szállítása után az intenzív osztályon meghalt. Az oltáson fáradozó négy tűzoltó is életét vesztette. Az orosz RSZN internetes újság tizenegy sérültről számolt be.

A helyi katasztrófavédelem elkezdte a közeli Krjacski falu lakosságának kitelepítését. A területen 17 kőolajtároló van, amelyek közül egy 900 köbméternyi olajat tartalmazó gyulladt ki először még hétfőn. Az eredeti tüzet sikerült eloltani, de sajnos időközben átterjedt a többi tárolóra. Ezek közül nyolc hasonlóan nagy méretű, a többi csak 50 köbméteres. 

Az oltásban 218 tűzoltó vesz részt, a helyszínre 45 tűzoltó- és más speciális egységet vezényeltek ki, köztük három tűzoltó vonatszerelvényt. A hadsereg közeli egységének katonái is segítenek. 

Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a tüzet, a Kijev megyei ügyészség a biztonsági előírások megszegése miatt indított eljárást az ügyben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport