Három napja lángol egy olajraktár Kijev mellett

000 TS-Par8192711
2015.06.10. 10:27 Módosítva: 2015.06.10. 10:28

Már négyre emelkedett a Kijev melletti olajraktárnál kiütött tűz áldozatainak száma, írja az ukrán belügyminiszter Twitter posztjára hivatkozva az MTI. Az áldozatok között három tűzoltó és egy munkás van. A katasztrófának 12 sérültje is van.

A BESZM-Nafta cég olajraktára hétfőn gyulladt ki, azóta három 900 köbméteres és egy 50 köbméteres konténer olaj égett el a tűzben, kora reggel pedig újabb robbanás történt. a tűzoltók testi épsége érdekében igyekeznek a lehető legbiztonságosabb módját választani a katasztrófa elhárításának. A terv az, hogy lokalizálják a tüzet, majd hagyják a kőolajat elégni.

A katasztrófa környékén sűrű fekete füst gomolyog, és nagyon nehéz lélegezni, ezért a tűzoltók és az esetről tudósító újságírók és védőmaszkban dolgoznak. A helyi katasztrófavédelem elkezdte a közeli Krjacski falu lakosságának kitelepítését.

Az oltásban 218 tűzoltó vesz részt, a helyszínre 45 tűzoltó- és más speciális egységet vezényeltek ki, köztük három tűzoltó vonatszerelvényt. A hadsereg közeli egységének katonái is segítenek.

Az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője szerint a tüzet gondatlanság vagy szándékos gyújtogatás okozta. Ezt csak a tűz teljes eloltása után tudják majd a szakértők megállapítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport