Öngyilkos merénylő robbantott Luxorban

2015.06.10. 11:24

Öngyilkos merényletet követtek el szerdán Luxorban, a népszerű egyiptomi turistacélpontban, írja a BBC. Egyelőre nagyon keveset lehet tudni a történtekről.

A Telegraph szerint a karnaki templomnál, a parkolóban történt a robbantás. Még nem tudni biztosan, hányan sérültek meg, a merénylőkön kívül van-e más halálos áldozat.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy négy egyiptomi sérült meg, a biztonsági erők szerint a sérültek között vannak rendőrök és bazárosok is. Az egyiptomi állami hírszolgáltató arról számolt be egy meg nem nevezett, magas rangú biztonsági forrásra hivatkozva, hogy turista nincs a sérültek között.

Három fegyveres férfi megpróbálta megrohamozni a templomot elválasztó barikádot, két támadó elhagyta a kocsit, és tüzet nyitott a rendőrökre, akik megölték őket. A harmadik férfinak a kocsival sikerült áttörnie a torlaszt, és felrobbantotta magát.

Az egyiptomi hatóságok szerint a rendőrség meghiúsított két másik öngyilkos merényletet, amelyek szintén Karnakot vették volna célba.

Egyelőre semmilyen csoport nem vállalta a felelősséget a merényletért.

A városba évente több millió turista érkezik. 1997 óta most először ért ilyen támadás világhírű látványosságot Luxorban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport