Gyerekeket ölt meg a földcsuszamlás Nepálban

2015.06.11. 09:14

A tízezernyi halálos áldozatot hozó áprilisi földrengések után újabb természeti katasztrófák sújtják Nepált. Most az ország északkeleti részén lévő Tapledzsung tartományban volt erős földcsuszamlás. Eddig 36 halálos áldozatról lehet tudni, de ez a szám még jelentősen emelkedhet.

A Himalájában lévő térségben szerda óta hatalmas mennyiségű csapadék esett, ettől csúszott meg a föld nagy területen a hegyoldalon. A lezúduló sárfolyam több tucatnyi házat sodort magával. A halottak között gyerekek is vannak, az ő házukat teljesen beborította a sárlavina.

Sok súlyos sérült is lehet, de a legutóbbi híradások szerint egyelőre még az életveszélyes sebesülteket sem tudják a megáradt folyók miatt elszállítani. Kompokkal a terület megközelíthetetlen, a mentésre igyekvő rendőrcsapatok sem érték el a helyszínt, ők is a sár fogságában vannak. Most helikopterekkel próbálnak eljutni a térségbe. Nepálnak ezen a részén a nyári monszun idején máskor is gyakoriak a földcsuszamlások.

Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Nepált, a 8500-nál is több halálos áldozat mellett félmillió házat döntött romba a földmozgás. A második, 7,4-es fokozatú földrengés május 12-én érte Nepál keleti részét, ami több földcsuszamlást is okozott, elvágva a távoli falvakhoz vezető útvonalakat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport