Ipari mosogatószert kapott fehébor helyett, belehalt

2015.06.16. 19:53

Fehérbor helyett egy pohár színtelen, szagtalan ipari mosogatószert szolgáltak fel egy 50 éves férfinak egy spanyolországi kávézóban. A férfi csak egy kis kortyot ivott a folyadékból, de annak olyan erős maró hatása van, hogy azonnal belehalt, írja a sky105.com.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a baleset úgy történhetett, hogy a kávézóban valaki egy üres boros üvegbe kitöltött egy adag mosogatószert, majd a palackot ő, vagy valaki más betette a hűtőbe. Mivel az anyagnak sem színe, sem szaga nem volt a pincérnek nem tűnt fel, hogy bor helyett vegyszert szolgál fel.

Az 50 éves, elvált kétgyerekes férfit először a körzeti ügyeleteshez vitték, és csak akkor hívták ki a mentőket, amikor az állapota rosszabbodni kezdett. A vegyszer súlyos égési sérüléseket okozott a férfi légcsövén, torkán és a gyomrában, ezekbe a sérülésekbe halt bele.

A helyi kórház gastroenterológusa szerint egy ilyen típusú vegyszerből egyetlen korty is életveszélyes lehet, mert azonnal égési sérüléseket okoz a folyadék, és ha nagyon erős a hatóanyaga akkor átégeti a torkot és a gyomrot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport