A charlestoni gyilkos esszét írt a feketék gyűlöletéről

2015.06.20. 21:37

Két amerikai twitter-felhasználó megtalálta a charlestoni templomban kilenc embert agyonlövő rasszista gyilkos, Dylann Roof weboldalát. A honlapon a furcsa, a történtek fényében egészen ijesztő képeken kívül és egy, a fehér felsőbbrendűséget éltető kiáltványt is van, amelyben a férfia az indítékait is leírta, írja a Buzzfeed.

"Nincs választásom. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy egyedül bemenjek a gettóba és harcolni kezdjek. Azért választottam Charleston-t, mert ez a legrégebbi város az államomban, és valaha itt volt a legmagasabb a feketék aránya a fehérekhez képest" - indokolta a helyszínválasztást Roof.

Nincsenek valódi skinheadjeink, nincs valódi Klu Klux Klánunk, senki nem csinál semmit, csak dumál az interneten. Valakinek vennie kell a bátorságot és ki kell ezt a sok dumát vinnie a való világba, és úgy tűnik, ez a valaki én leszek - írta.

Az odalt febuárban hozták létre és a metaadatok alapján utoljára június 17-én, a gyilkosság napján frissítették.

A manifesztó szerint Roof a Trayvon Martin gyilkosság után indult el a radikalizálódás útján. Martin egy fekete tinédzser volt, akinek annyi volt a bűne, hogy kapucnis pulcsiban ugrott le a boltba cukorkáért és innivalóért egy olyan környéken, ahol korábban sok betörés történt, és ezért egy önkéntes polgárőr, George Zimmerman követni kezdte, majd egy összeszólalkozást és fizikai konfliktust követően agyonlőtte. A polgárőrt mindezért először nem helyezték vád alá, ami óriási felháborodást okozott, Roof azonban a kiáltvány szerint nem értette, mi volt "a nagy szám" az ügyben és Zimmermannak adott igazat.

"Az ügy kapcsán beütöttem a Google-ba a feketék fehérek elleni bűnei szavakat, és attól a naptól fogva megváltozott az életem" - írta Roof. A több mint 2500 szavas esszében ezután Roof kifejti, hogy a rabszolgaság valójában a feketéknek sem volt rossz, és erre számos bizonyíték van, illetve, hogy a szegregáció célja nem a feketék elnyomása volt, hanem az, hogy a fehérek megvédjék magukat tőlük.

Roof nem csak a feketéket gyűlölte, bár más fajgyűlölőkhöz képest a zsidókkal és a latinókkal például egészen megengedő volt. "Más fehér nacionalistákkal szemben azt gondolom, hogy az amerikai és az aurópai zsidók többsége fehér. Szerintem a zsidóknak nem a vérével, hanem az identitásával van a baj" - írta.  A latinókról pedig azt gondolta, hogy vannak köztük megmentésre érdemesek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport