Az áldozatok rokonai megbocsátanak a fajgyűlölő mészárosnak

2015.06.20. 00:14

Az áldozatok több rokona megpróbál megbocsátani a charlestoni mészárlást elkövető Dylann Storm Roofnak - írja a BBC. A 21 éves fehér fiú szerda este kilenc embert agyonlőtt a dél-karolinai Charleston egyik nagy múltú, feketék által látogatott metodista templomában. Köztük az állami szenátus egyik tagját is kivégezte. Feketék valamiféle gyilkosságra egy barátja szerint már fél éve készült. 

A túlélő Sylvia Johnsonnak azt mesélte, hogy amikor a fia könyörgött a lövöldözőnek, hogy álljon le a gyilkolással, a férfi azt mondta neki: 

Nem, mert megerőszakoltátok az asszonyainkat és elvettétek az országunkat... Meg kell tennem, amit meg kell tennem. 

Ethel Lance lánya annyit mondott, hogy "valami nagyon értékeset vettél el tőlem... de megbocsátok neked. Isten irgalmazzon a lelkednek" . Myra Thompson egyik rokona arra kérte fiút, hogy tartson bűnbánatot és forduljon Jézus Krisztushoz, illetve, hogy ő és a családjuk is megbocsát a fiúnak. Felecia Sanders, akinek fiát ölte meg Roof azt mondta, hogy "tárt karokkal vártunk szerdán a Biblia körünkben. Te megöltél párat a leggyönyörűbb emberek közül, akiket ismertem. A testem minden porcikája fája...és semmi nem lesz már ugyanolyan".  A fiút a beszámolók szerint nem mutatott érzelmeket.

Roof este nyolckor érkezett a templomba, egy órán  át figyelt, majd a gyilkosságok közt ötször újra tudta tölteni a fegyverét. Az áldozatok mindegyikébe többször belelőtt, és mielőtt kiment, odaállt az egyik tanú fölé, elmondott valami rasszista lázító szöveget. Szökni próbált utána, 200 mérfölddel arrébb, egy másik államban, Észak-Karolinában kapták el a rendőrök másnap.  A kormányzó halálbüntetést kért rá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport