Testileg teljesen egészséges, 24 éves nőnek engedélyezték az eutanáziát Belgiumban

2015.06.29. 08:42 Módosítva: 2015.06.29. 09:01

Belgiumban engedélyt adtak egy fizikailag teljesen egészséges, 24 éves nőnek az eutanáziára. A csak Laurának nevezett nő egyszerűen nem akar élni. A belga DeMorgen szerint a nő eltekintve az állandó öngyilkossági gondolataitól, testileg egészséges. 

A nő azt mondta a lapnak, hogy már kisgyermek kora óta tudja, hogy meg akar halni, az élet nem jelent számára semmit. Nem várt gyermekként született, apja alkoholista volt. Folyamatosan öngyilkossági gondolatai voltak.

Elég hamar el is költözött otthonról a nagyszüleihez.  Ott ugyan biztonság, béke és rendszer költözött az életébe, de a lány nem tudott szabadulni attól a gondolattól, hogy meg akar halni.

Laura 21 éves kora óta egy pszichiátriai intézményben élt. A lány a lapnak azt mondta: a halálvágyát szörnyű gyermekkora okozta, de ettől akkor sem tudott szabadulni, amikor stabil körülmények között élt. Megpróbált normális élni, de nem képes rá.

A belgiumi törvények szerint eutanázia abban az esetben engedélyezhető, ha valaki orvosilag menthetetlen, és tartós, elviselhetetlen testi vagy lelki szenvedéseknek van kitéve. 

A lány számára egy bíróság engedélyezte az orvosi felügyelet mellett végrehajtott eutanáziát.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport