Még két embert keresnek a tunéziai terrortámadás miatt

2015.07.02. 12:34

Eddig 12 embert vettek őrizetbe a múlt pénteki tunéziai terrortámadással kapcsolatban, közölte a parlamenti ügyekért felelős miniszter csütörtökön az MTI híradása szerint. A hatóságok még két embert keresnek, akiket a szúszai strand és a tuniszi Bardo múzeum elleni támadások elkövetőivel együtt Líbiában képeztek ki. A hatóságok attól tartanak, hogy a két merénylet összefüggésben volt, ezért további terrortámadásnak van kitéve az észak-afrikai ország.

A tunéziai hatóságok szerint a csoport a szomszédos Líbia nyugati részén, a Szabrata térségben működő dzsihadista kiképzőtáborban egy időben tartózkodtak. A terrorista kiképzésben részesültek közül az egyik az a 24 éves, mérnöknek tanult egyetemi hallgató volt, aki június 26-án két Szúsza közeli, kedvelt üdülő ellen hajtott végre merényletet. A 38 halálos áldozat többsége brit állampolgár volt. Seifeddine Rezguit a biztonsági erők lelőtték, a toxikológiai vizsgálatok szerint kokaint fogyasztott a merénylet előtt.

A csoport két másik tagja március 18-án a tuniszi Bardo Múzeumot támadta meg, 23 embert megöltek, köztük húsz külföldi turistát, és 45-öt megsebesítetek mielőtt a hatóságok végeztek volna velük. Mindkét merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport