Lezuhant egy bombázó Oroszországban, két pilóta meghalt

2015.07.14. 18:26

Két pilóta is életét vesztette, amikor gyakorlórepülés közben lezuhant egy Tu-95MSZ típusú orosz hadászati bombázó kedden Oroszország távol-keleti részén, írja az MTI.

A gép Habarovszk városától 80 kilométerre, egy lakatlan területen csapódott a földnek. Az orosz védelmi minisztérium később arról jelentett, hogy a hétfős legénységnek ugyan sikerült ejtőernyővel elhagyni a gépet, a két pilóta azonban meghalt.

A legénység felkutatására helikoptert és repülőt is indítottak, így először a legénység életben maradt öt tagját találták meg a fák közt, akiket aztán katonai kórházba szállították, életük nincs veszélyben. Később megtalálták a két pilóta holttestét is, akik földetéréskor vesztették életüket.

A hivatalos közlés szerint a repülőgép fedélzetén nem volt hadianyag. A balesetet valószínűleg az okozta, hogy a bombázó mind a négy turbinája leállt.

Nem először történt hasonló

A Tu-95-ös gépekkel nem először fordult elő ilyen az utóbbi időben: az egyik június első felében, az Amuri területen, kigyulladt hajtóművei miatt szaladt túl a leszállópályán. Akkor a személyzet néhány tagja a gép elhagyása közben különböző mértékben megsérült.

Ezen a nyáron ráadásul ez már a hatodik olyan baleset, amely orosz katonai repülőgéppel történt. Lezuhant két MiG-29-es és egy Szu-24-es vadászgép is.

Közben az orosz védelmi minisztérium leállította a Tu-95MSZ bombázók repülését, amíg a gép lezuhanásának körülményeit vizsgálják. A Tu-95-ösöket még az ötvenes években állították hadrendbe, így ez a legrégebben szolgáló Tupoljev hadászati bombázó.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport