18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Videón a brutális törökországi robbantás

2015.07.20. 12:44

Legalább 27 halálos áldozatot követelő robbanás történt hétfő délelőtt egy kulturális központ kertjében a törökországi Suruc városában, nem messze a szíriai határtól, írja a BBC. Rengeteg a sebesült is. Később robbantás rázta meg Kobanit is, ott két kurd harcos halt meg.

Surucban főleg kurdok élnek. A város az elmúlt hónapokban befogadott a szíriai Kobaniból, az Iszlám Állam elől menekülő embereket.

Brutális törökországi robbantás

Amikor a robbanás történt, a kulturális központban a Szocialista Ifjúsági Szövetség nevű szervezet háromszáz tagja tartózkodott épp. Azért voltak ott, hogy előkészítsék utazásukat Kobaniba, írja az MTI. A város újjáépítésében szerettek volna segíteni.

Kobaniban is robbantottak

Suruci tisztségviselők szerint a robbantást öngyilkos merénylő követhette el. A sebesültek kórházba szállításában a civilek is segítettek. Az érintett kórház sürgős véradásra szólította fel a lakosságot. Más részletek a történtekről egyelőre nem ismertek.

A hétfői nap folyamán robbanás történt Kobaniban is, ez két kurd harcos halálát okozta. A detonáció okáról különböző információk láttak napvilágot.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet azt közölte, hogy a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen egy öngyilkos merénylő autóba rejtett pokolgéppel hajtott végre támadást. Az YPG egyik szóvivője szerint viszont az Iszlám Állam által hátrahagyott lőszerek megsemmisítése közben következett be több detonáció.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport