Újabb mozis lövöldözés: három halott Louisianában

2015.07.24. 06:53

Magyar idő szerint péntek hajnalban egy 58 éves férfi tüzet nyitott a Louisiana állambeli Lafayette egyik mozijában éppen filmet néző emberekre. A lövöldözésben ketten életüket vesztették, heten megsebesültek. A merénylő végül fejbe lőtte magát, de amikor a rendőrség kiszállt a helyszínre, még életben volt.  

A támadásra a város Grand Theatre nevű mozijában került sor, közölte a rendőrség a sajtóval. A férfi kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A helyszínelés jelenleg is tart, a holttesteket még nem hozták ki a moziból. A merénylő a kórházba szállítás közben halt meg. A hét sebesült között van olyan, akinek az állapota válságos, tájékoztatta a sajtót a helyi rendőrfőnök.

A moziban éppen egy Trainwreck című vígjátékot vetíttettek száz fős közönség előtt, amikor a férfi belépett a terembe. A szemtanúk szerint a fehér férfi egy szót sem szólt, csak elővett egy fegyvert (vélhetően egy pisztolyt) és tüzet nyitott.

A lövöldözésre három évvel azt követően került sor, hogy egy James Holmes nevű férfi Denver egyik külvárosában, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film premierjén nyitott tüzet egy zsúfolásig telt moziteremben. Holmes akkor 12 embert ölt meg, hetvenen pedig megsebesültek. A férfit múlt héten ítélték el 165 rendbeli gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt. Az esküdtek nem fogadták el a férfi ügyvédjeinek indoklását, miszerint Holmes skizofrén, és nem vonható felelőssé tetteiért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport