A fejénél fogva rántott fel és ölt meg egy nőt egy lift Kínában

2015.07.30. 15:54

Belehalt súlyos fej és nyaksérüléseibe az a 21 éves nő, akit egy meghibásodott lift ölt meg a kínai  Zhejiang-tartomány fővárosában, írta a Shanghaiist. Az áldozat egy lakóház 16. emeletén akart beszállni a liftbe, amikor a fülke, az ajtó becsukódása nélkül váratlanul elindult, és a fejénél fogva magával rántotta a nőt, aki beszorult a liftakna fala és a felvonó közé. A kiérkező tűzoltók kiszabadíták a nőt, akinek a feje a 17. emeleten, a teste viszont a 16. emelet magasságában ragadt, de az életét már nem tudták megmenteni. Az épületben a tragédia után az többi lilftet is leállították.

A közelmúltban több hasonló baleset is történt: a szintén halálos végkimenetelű mozgólépcső baleset mellett, ahol a gyártó és a bevásárlóközpont is felelős volt, nemrég a nagymamája hibájából egy egyéves kisgyerek kezét rántotta be egy mozgólépcső.

Az esetek óta nagy a pánik Kínában. A sajtónak a helyi lakosok elmondták, hogy a kilencvenes években épült lakóházakban mindig is nagy gondot  jelentettek a felvonók, amik nem működtek megfelelően. A mozgólépcsővel történt eset óta pedig többen is óvatosabban szállnak fel és le a bevásárlóközpontok mozgólépcsőire, erről a Buzzfeed közölt egy összeállítást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport