Grizzly medve ölt embert a Yellowstone parkban

2015.08.09. 13:05 Módosítva: 2015.08.09. 13:07

Grizzly medve támadta meg azt a montanai férfit, akinek félig megevett holttestére a wyomingi Yellowstone Nemzeti Parkban bukkant rá a parkszolgálat, írja az MTI.

A Reuters és az AP hírügynökségek beszámolói szerint egy nőstény medve és egy kölyke vehetett részt a támadásban. A halál hivatalos okát azonban csak a hétfőn elvégzett törvényszéki vizsgálatok után fogják közölni. Bár az áldozat nevét a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, annyit már most is lehet róla tudni, hogy tapasztalt túrázó volt, és a park orvosi ügyeletén dolgoztott, és ott jelentették be az eltűnését.

A férfi holttestére pénteken bukkantak Lake Village körzetében, a Mac Laci-rajzfilmsorozatból is ismerős, népszerű Yellowstone nemzeti park egyik nem kijelölt kirándulóhelyén. A kormányzatnak dolgozó, vadszakértő biológusok még aznap este medvecsapdákat állítottak fel a térségben, és lezártak azt a túrázók előtt. Ha találnak medvéket a csapdákban, és valamelyikükről megállapítják, hogy az követte el a támadást, az állatot el fogják altatni.

Legutoljára 2011-ben volt halálos medvetámadás a Yellowstone Parkban, akkor ketten vesztették életüket.

A Yellowstone parkban él a Egyesült Államok második legnagyobb grizzly populációja, 700 egyed. Az állatok 49 ezer négyzetkilométeres területen vándorolnak és vadásznak. A szürkemedveként is ismert grizzlyk általában rendkívül félénkek, de mivel nagytestűek (400 kilósak, felegyenesedve pedig akár 3 méteresek is lehetnek!), nagyon veszélyesek lehetnek, ha az ember meglepi őket. A medvetámadások elkerülése érdekében a kirándulóknak csak csapatban érdemes túrázniuk a Yellowstone parkban, és csak a kijelölt kirándulóhelyeken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport