96 halottja van az apokaliptikus időjárásnak

2015.08.09. 09:25 Módosítva: 2015.08.09. 09:27

A mianmari  szociális minisztérium szerint k ilencvenhatra emelkedett az országot sújtó áradások halálos áldozatainak száma, és közel hatszázezer embernek kellett elhagynia az otthonát - írja az MTI.

Az özönvízszerű monszunesők miatt  a délkelet-ázsiai országban

  • megemelkedett a folyók vízszintje,
  • földcsuszamlások keletkeztek
  • több mint 486 ezer hektárnyi termőterület került víz alá,
  • többezer ház összeomlott,
  • hidakat, utakat rongált meg az árvíz. 

A kilencvenhat halálos áldozat közül ötvenhatan Rakhine, tizenegyen Mandalay, heten Szagaing és hatan San szövetségi állam területén vesztették életüket a katasztrófában. A június óta tartó heves esőzések és áradások miatt a mianmari hatóságok július 31-én katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottak négy térséget, beleértve az ítéletidő által leginkább érintett Rakhine, valamint Csin, Szagaing és Magvaj szövetségi államokat. A tárca vasárnapi jelentése szerint a folyóvizek tovább emelkedő vízszintje a délnyugat-mianmari Ajejarvádi térséget is áradással fenyegeti. A hatóságok arra szólították fel az Ajejarvádi alacsonyan fekvő területein lakókat, hogy hagyják el otthonaikat.

A mianmari meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a szombaton Tajvant megtépázó, azóta trópusi viharrá mérséklődött tájfun, amely jelenleg Kína délkeleti része fölött vonul el, enyhítheti a mianmari esőzések mértékét.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport