A norvég rabokat nem lehet megállítani, ha pornóról van szó

2015.08.24. 11:55

Egy norvágiai rab feltörte a börtön tévérendszerét, amivel így megoszthatóvá váltak a pornó tartalmak, írja a thelocal.no. Persze nem csak pornót, hanem titkos üzeneteket is válthattak egymással a rabok, a Halden börtönben ugyanis minden cellához tartozik egy síkképernyős tévé is.

A hacker rabot átszállították egy másik börtönbe, az intézmény vezetői pedig a rendőrségen való feljelentést fontolgatják.

A börtön egyik alkamzottja elmondta, a dolog akkor lett nekik gyanús, amikor a rendszerben észrevezették, hogy kiugróan megnőtt az adatforgalom, illetve szokatlanul sok fogvatartottnak voltak problémái a tévével. Plusz találtak egy kézzel írt papírt is az egyik rabnál egy belépő kóddal. Azt is elmondták, nem tudják garantálni, hogy nem törik fel újra a rendszert.

A Halden 2010 óta működik, és az intézmény szándékai szerint inkább a rehabilitációra, mint a büntetésre fekteti a hangsúlyt, így a belső körülményeket igyekeznek a legjobban hozzáigazítani a normális élethez. Így a cellákban kerámia vécé, tévé és mini hűtő is van.

Alig egy hónapja számoltunk be arról, hogy a norvég büntetés-végrehajtásban dolgozók a pornó totális betiltást választanák a börtönökben. Szerintük ezzel komoly problémák szűnnének meg: egyrészt a rabok közti illegális pornóbérlés és -kereskedés is megszűnne, másrészt azok a kellemetlen szituációk, amik abból adódtak, hogy rosszkor mentek be a börtönőrök a cellákba.

Csakhogy a hatóságok szerint a teljes pornómegvonással sérülnének a rabok alkotmányos jogai.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport