Az életmentő Azizt Németországban leszállították a vonatról

2015.09.03. 19:53 Módosítva: 2015.09.03. 20:01
Ausztriába is segítők juttatták ki az életmentő 16 éves afgán fiút. Németországban leszállították a vonatról, Kalmár Szilárd menekülteket segítő önkéntes sztrájkkal fenyeget, ha nem engedik tovább. Posztjának címe: FUCK GERMANY!

Próbára tettük a németek rendszerét és Merkel asszony országa nem bizonyult jobbnak Orbán országánál.

– írja egy menekülteket segítő civil, Kalmár Szilárd a Facebookon a 16 éves Aziz kapcsán, akinek történetét az egész ország megismerte, miután megmentette egy ember életét a VIII. kerületben. Az eset a Bérkocsis utcában történt augusztus elején történt az önkéntes konyha előtt. Egy ételre váró, részeg hajléktalan férfi türelmetlen volt, és beleütött a pincében lévő konyhához vezető lépcső tetejénél lévő üvegajtóba. Az üveg szétvágta a karján az ütőerét. Akik ott voltak, teljesen lesokkolódtak, egyedül Aziz, egy 16 éves afgán menekült ugrott oda, az övével elkötve a férfi karját. Az egyik szemtanú az Indexnek megdöbbentőnek nevezte, hogy Aziz milyen természetes rutinnal és gondolkodás nélkül tette a dolgát. Részleteket korábbi cikkünkben olvashat.

„Látva a hazai helyzet durvulását, a menekült lét kriminalizálását úgy döntöttünk, hogy az egyik legfontosabb afgán önkéntesünket átsegítjük Európának abba a felébe, ahol nem kell börtönbe mennie pusztán azért, mert ő egy idegen ország állampolgára” – írta a Facebookon egy menekülteket segítő civil. Mint kiderül a leírásból, a Lajtától nyugatra sem volt egyszerű az útja.

Aziz eljutott Bécsbe, nem volt egyszerű. Osztrák rendőrök szinte hermetikusan lezárták a határt, de sikerült. Osztrák és Ausztriában elő barátaink azonnal segítettek. Mivel Aziz Svédországba akart menni, illetve várható, hogy pár héten belül Ausztriában is kritikus lesz a helyzet, ezért úgy döntöttünk, hogy vonattal küldjük célja felé barátunkat. Jegyet váltottak, útravalót adtak, gondoskodtunk a hamburgi, koppenhágai, malmői segítségről, minden simának tűnt.

Ez a sztori azonban nem egy tündérmese. A humanizmus fellegvára, Németország már az osztrák-német határon rájött a turpisságra. Hiába volt érvényes Aziz barátunk jegye Koppenhágáig, leszedték őt a vonatról. Talán az volt a baj, hogy túl keleties volt az arca, az emberfajták azonosításában hagyományosan profi német barátaink kiszúrták ezt a fiatal srácot és azt tették vele, amit a németek állítólag olyan felháborítónak tartanak Budapesten, leszedték a vonatról érvényes jegye ellenére.

Ezzel most Merkel asszony hatalmas öngólt lőtt. Nyilvánvalóvá vált, hogy a mostani német humanizmus képmutatás. Orbán és Merkel között nincs lényegi különbség.

Azon kívül, hogy köpni tudnék emiatt, nem akarom ennyiben hagyni ezt a dolgot. Aziznak el kell jutnia Svédországba. Ez az ő és Törökországban élő anyukájának nagy álma. Én megígértem neki, hogy eljut oda. Most rendőrök között van egy humanista álarc mögé bújt rendőrállamban. Nem akar táborba menni és nem is fog!

Azizt Németország engedje tovább érvényes vonatjegyével! Amennyiben ez nem történik meg, mint a menekülteket segítő egyik legnagyobb önkéntes szervezet egyik meghatározó vezetője Önkéntes Sztrájkot hirdetek. Ha Aziz nem mehet tovább, beszüntetését kezdeményezem minden segítő tevékenységnek egy olyan országban, ahol az állam semmit, hangsúlyozom semmit nem ad a menekülteknek! És ezért a felelősség Németországot és Merkel asszonyt fogja terhelni!

És ennél többet is kérek! Három, ezer-ezer embert befogadó vonatot is kérek Budapestről Münchenbe.

Tudom, hogy ez most örült gondolatként hangzik, de nem az. Most Aziz börtönbe csukása egy lélektani fordulat a menekültválságban, ráirányítja a figyelmet arra, hogy nincs mit halogatni. Nem elég 1000 étel oda, ahol 5000-en nem ettek napok óta! Nem elég 15 pokróc ott, ahol 200-an fagyoskodnak. Elég volt a tehetetlen dühből és a képmutatásból. Aziz mentett már meg egy életet, ideje, hogy megmentsen még pár ezret!

Arról, hogy a menekültek utazását segíteni bűncselekmény-e, korábbi cikkünkben írtunk részletesen. Arról is írtunk, miért nem engedi Magyarország szemrebbenés nélkül tovább a Keletiből a menekülteket. Élő közvetítésünket itt olvashatja a menekültválságról.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM