Az osztrákok ugyanazt teszik, amiért a kancellárjuk holokausztozott

2015.09.16. 15:06

Ausztriában a heiligenkreuzi gyűjtőponton kedden tolmácsok tájékoztatták a menekülteket arról, hogy szálljanak fel a szállításukra odarendelt buszokra.

Azt megmondták, hogy a buszok Grazba mennek, de ahogy az egyik tolmács a Die Pressének elmondta: utasításba adták nekik, hogy a menekülteknek egy szóval sem mondhatják azt, hogy a buszok nem viszik őket Németországba. Az osztrák hatóságok így akarták elkerülni, hogy a menekültek fellázadjanak és a helyzet elfajuljon.

Werner Faymann osztrák kancellár épp emiatt támadt Magyarországra néhány nappal ezelőtt. A Spiegelnek adott interjújában azt mondta:

A menekülteket abban a hiszemben vonatokra rakni, hogy ők majd máshová utaznak, a legsötétebb időket idézi a kontinensünkön.

Faymann ezzel arra az esetre reagált, amikor a Keleti pályaudvarról Bécsbe tartó vonatról leszállítottak 500 menekültet Bicskénél, és arra akarták őket rávenni, hogy menjenek be a menekülttáborba. A menekültek egy napon keresztül éhségsztrájkoltak, majd kitörtek az állomásról és gyalog indultak el Ausztria felé.

Faymann kijelentései miatt Budapesten bekérették az osztrák nagykövetet a külügyminisztériumba. A mostani helyzet és a holokauszt párhuzamba állítását elítélteMagyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség (MAOIH) is.