Jemenben mecsetet robbantotn az ISIS, 29-en meghaltak

2015.09.24. 10:40 Módosítva: 2015.09.24. 15:47

Csütörtök reggel pokolgép robbant Jemen fővárosban, Sana'a-ban egy mecsetben - írja a CNN. A hatóságok eddig 29 halottról tudnak, de félő, hogy az áldozatok száma tovább emelkedik, mert sokan szenvedtek életveszélyes sérüléseket. 

A robbantás azAlarabiya szerint öngyilkos merénylet volt, és az Iszlám Állam vállalta magára. Eltérő információk keringenek az elkövetőkről, egy forrás szerint ketten egyszerre robbantották fel a magukra erősített bombát, mások szerint a merénylő egyedül volt, és két bombája volt: az egyiket a cipőjébe tette, a másik a testére volt erősítve. A cipőt a mecsetbe lépéskor le szokták venni, így a merénylő az első robbantást még sérülés nélül megúszhatta, viszont mikor a robbanás után a tömeg menekülni kezdett, felrobbantotta saját magát is. 

Ez a robbantás már a hatodik az elmúlt 3 hónapban, amelynek célpontja egy mecset. A főváros és az al-Balili mecset, ahol a terrorakció történt, a síiíta húszik fennhatósága alatt áll. Jemenben az év eleje óta kvázi vallásháború dúl a siíta és a szunnita helyi szereplők között, amelybe nemzetközi terrorszervezetek illetve más államok is beszálltak.

pokolgépek az Eid al-Adha ünnepség kezdetét jelző szertartás közepén robbantak korán reggel. Az Eid al-Adhán arról emlékeznek meg, hogy Ábrahám kész lett volna feláldozni a fiát Istennek, és egyben ez az egyik fő munkaszüneti időszak a muszlim országokban. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport