18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elképesztően brutális utcai támadás Jeruzsálemben

2015.10.14. 10:46 Módosítva: 2015.10.14. 20:06

Kedden felpörgött az intifáda Izraelben: egyetlen nap alatt hat támadást indítottak palesztin terroristák. A mérleg 24 sebesült és négy halott volt.

Délután a biztonsági erők lelőttek egy férfit, aki késsel próbált rontott a rendőrökre a Damaszkuszi kapunál, jelentette az izraeli média. A kora esti órákban a központi buszpályaudvar mellett, a Jaffó utcában közepesen súlyos sebesülést okozott egy palesztin merénylő, amikor megkéselt egy hetven év körüli nőt. Később megpróbált felszállni egy autóbuszra, de a busz sofőrje bezárta előtte az ajtót, miután felengedte a sebesült asszonyt. A helyszínre érkező határőr-rendőr ekkor több lövéssel lelőtte a menekülő támadót.

Videók is előkerültek

Az egyik, egy Jeruzsálemben lezajlott akcióról kedden csak keveset lehetett tudni. A izraeli kormány sajtóhivatala egy képet adott közre az esetről, amikor egy férfi buszmegállóba hajtott autójával, és halálra gázolt egy embert, majd kiszállt a járműből, és legkevesebb három járókelőt késsel megsebesített.

Szerdán a Facebookon már egy utcai biztonsági kamera felvétele is megjelent. Ebből kiderül, hogy a merénylő még az ilyen akciók között is szokatlan brutalitással végzett civil áldozataival.

Palesztin terrorista buszmegállóba hajtott Jeruzsálemben

A gázolás után nem késsel, hanem hentesbárddal támadt két férfira.

Az akció folytatását pedig csak az akadályozta meg, hogy meglőtték. De még sebesülten is az őt megállítani akaró fegyveres felé hajította a bárdot.

Az izraeli kabinet elhatározta a szerda hajnalig tartó rendkívüli biztonsági kormányülésen, hogy több száz katona kivezénylésével erősíti meg a városközpontok, elsősorban Jeruzsálem védelmét. Szerdán összeül a kneszet külügyi és biztonságpolitikai bizottsága is, és várhatóan jóváhagyja ezernégyszáz tartalékos behívását a katonai rendőrség egységeihez. A rádióban ismertetett tervek szerint katonákból és rendőrökből álló csapatok lesznek a jeruzsálemi busz és vonatmegállókban, és a közlekedési minisztérium megkezdte biztonsági őrök toborzását is, mert a jövőben – a második intifáda idején megszokott módon – ismét fegyveresek őrködnek majd a járatokon.

Az MTI beszámolója szerint a helyi közszolgálati rádió úgy értesült: a hadsereg vezetői helytelennek tartották a zárlat tervezett bevezetését Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában, mert az szerintük csak tovább növelné a feszültséget, és utcára vinné a palesztinokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport