Rohamrendőröket vetettek be az osztrák-szlovén határon

000 Par8315976
2015.10.29. 20:25

Rohamrendőröket kellett bevetni csütörtökön kora este az osztrák-szlovén határon, mert néhány százan áttörték a két tábort elválasztó fémkordont, jelentették az M1 tudósítói a helyszínről. Nagyjából négyezren várakoznak a határátkelőnél arra, hogy beengedjék őket Ausztriába. 

A csatorna tudósítója szerint estére fogyott el az ott várakozók türelme. Az okozza a feszültséget, hogy az osztrák oldalon lassan megy a menekültek továbbszállítása, ugyanis autóbuszokkal, csak ötvenesével tudják továbbvinni az embereket.

Csütörtökön már grazi taxik is megjelentek a határoknál, a taxisok szerint egy út Bécsig 320-350 euró, ami átszámítva nagyjából 100-110 ezer forintnak felel meg. 

A tömegben a délután folyamán többször is verekedést tört ki. A kordont éppen akkor törték át a migránsok, amikor odaért az osztrák rohamrendőrség.  A menekültek megpróbálták átdobni a gyerekeket a kétméteres kerítésen, majd tömegesen másztak át a kordonokon. Hirtelen nagy lett a zűrzavar, pánik tört ki, a gyerekek sírtak, óriási volt a kiabálás és többen össze is verekedtek. írta az MTI. 

A szlovák kormány közben megvitatta azokat az intézkedéseket, melyek akkor léphetnek hatályba, ha a menekültválság súlyosbodik az országban. A miniszter szerintt az intézkedések között  lehet kerítés vagy valamilyen  más műszaki akadály is. Úgy tudják, hogy Ausztria nem vezet be határzárat a velük közös határszakaszon.