Kisfiúkat lincseltek, halálra ítélték őket

2015.11.08. 20:15

Két lincseléses eset miatt összesen hat halálos ítéltet hozott a bangladesi bíróság a hétvégén, írja a BBC. Mindkét esetben kisfiúkat kínzott és ölt meg egy csapat felnőtt férfi.

Négy férfit a 13 éves Samiul Alam Rajon meggyilkolásáért ítéltek halálra. A férfiak azzal vádolták Rajont, hogy ellopta az egyikőjük riksáját, ezért egy oszlophoz kötözték és addig ütötték egy bottal, amíg meg nem halt. Az egyik támadó felvette a telefonjára a történteket. A felvételeken látszik, ahogy a kisfiú az életéért  és vízért könyörög. A boncolási jegyzőkönyv szerint összesen 64 különböző sérülés volt a fiú testén. Bár Bangladesben nem ritka, hogy a tolvajokat meglincselik, ez az eset hatalmas felháborodást keltett, és ezrek tüntettek a Rajonnal történtek miatt.

A másik ügyben két autószerelőt ítéltek halálra. Ők szintén egy kiskorú fiút öltek meg, amiért az felmondott a szervizben. Rakib Hawlader halálát az okozta, hogy levegőt pumpáltak a testébe.

A Rajon-gyilkosságért hat másik férfit egy évtől életfogytiglanig terjedő börtönre ítéltek. Az egyik halálraítélt jelenleg szökésben van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport