Állapotos nővel álcázták magukat az izraeli kommandósok

2015.11.12. 12:06
Izraeli kommandósok csütörtök hajnalban egy hebroni palesztin kórházból szállítottak el egy sebesült merénylőt, és az akció közben agyonlőttek egy palesztint - értesült az izraeli média csütörtökön. Az izraeli kommandósok nem mindennapi módon álcázták magukat: arab ruhákat vettek fel, és úgy tettek, mintha egy állapotos nőt kísérnének a kórházba.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét közlése szerint a biztonságiak egy három héttel ezelőtti késeléses merénylet elkövetőjének, Azzam Salaldének az elfogásáért hajtottak végre rajtaütést a hebroni kórházban, amely a Jordán folyó nyugati partján lévő palesztin területen található. 

A művelet közben az izraeliek lelőtték Salalde unokatestvérét, aki állításuk szerint megpróbált rájuk támadni - közölte a Háárec című újság honlapja alapján az MTI.

A húszéves Salalde a múlt hónapban egy ciszjordániai kereszteződésben támadt késsel egy 58 éves izraeli férfira, de az rálőtt támadójára. Salalde megsebesült, de sikerült elhagynia a helyszínt, és azóta a hebroni al-Ahali kórházban feküdt. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint családjának több tagja is a szélsőséges palesztin Hamász szervezet aktivistája. 

Így álcázták magukat a kommandósok

A kórház igazgatója a palesztin rádiónak elmondta, hogy az izraeli kommandó két minibusszal érkezett, és civilbe öltözött tagjai látszólag egy állapotos asszonyt kísértek a szülészetre. A főkapun át jutottak be az épületbe. Az Ynetnews-on videó is található az akcióról.

Salalde kórtermében fegyvert fogtak az egészségügyi személyzetre, és a sebesültet őrző testvérét az ágyához kötözték. A fürdőszobából viszont előbukkant a merénylő unokatestvére, akit lelőttek.

A történtek után a Sin Bét közleményt adott ki, mely szerint nem engedi, hogy bárhol is elrejtőzzenek a terror végrehajtói. 

A szeptember közepe óta tartó palesztin zavargásokban eddig tizenkét izraeli vesztette életét. Legkevesebb hetvenhat palesztin halt meg az erőszakhullámban, közülük negyvennégyet merényletek végrehajtása közben vagy után öltek meg az izraeli biztonságiak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport