Előd
5 °C
12 °C

Putyin tényleg bosszút áll a török gazdaságon

2015.11.28. 18:56

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a gazdasági szankciócsomagot, amit az oroszok a törökök ellen léptetnek életbe.

A Szu-24-es orosz vadászbombázó keddi lelövésére adott válaszként értelmezhető döntés több török vállalattal szemben vezet be tiltást, illetve bizonyos árucikkek importját is leállítják, és a két ország között visszaállítják a vízumkötelességet is.

Orosz megfogalmazás szerint az intézkedések az Orosz Föderáció biztonságát és lakosainak védelmét szolgálják a bűnözés és más jogellenes cselekmények ellen, de a törvény szövegében szerepel az is, hogy a Török Köztársaság ellen vezetik be a különleges gazdasági intézkedéseket. A csomagot szombaton írták alá, jelentette be a Kreml sajtószolgálata.

Most már hivatalosan is megerősítették azt a korábbi hírt, hogy betiltják a két ország közti charter-járatokat, illetve az orosz utazási irodák a jövőben nem ajánlhatnak török utakat az érdeklődőknek, ami komoly csapás lehet a török idegenforgalom számára.

Ennél talán kisebb horderejű, de mindenképpen jelzésértékű döntés, hogy 2016. január 1-től az orosz vállalatok nem vehetnek fel török nemzetiségű embereket. Az év végéig felvett dolgozók viszont maradhatnak.

A betiltott árukkal kapcsolatban is van egy enyhítés: személyes használatra lehet behozni török árucikkeket.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.